Bruger og lejer

Eksempel på et af mange senarier med iLiving:

Du sætter nøglen i låsen, og låser døren op. Da I kommer ind i entreen, smider ungerne deres fodtøj og jakker og løber ind i stuen. Du ser at iLivings touchskærm lyser op på væggen, og byder jer velkommen hjem.

En funktion i iLiving blev aktiveret, da ungerne løb forbi. Et blinkende ikon med en kuvert gør dig opmærksom på, der er kommet en vigtig besked. Du trykker på kuverten, og en besked fra viceværten dukker op på skærmen:

Jeg forventer at reparere jeres opvaskemaskine i morgen mellem kl. 10 og 11. Tryk venligst “JA”, hvis I ikke er hjemme, og det er i orden, jeg låser mig ind. Tryk venligst “Nej”, hvis jeg ikke må låse mig ind og noter et tidspunkt mellem kl. 7 og kl. 17, hvor I er hjemme torsdag eller fredag. Mvh. Heine Plankebøll, Vicevært.

Du trykker “Ja”, hvorefter skærmbilledet skifter til en frodig grøn skov fuld af liv. En glad bi dukker op midt i billedet med en besked i en taleboble. Fireårige Laura dukker op. Hun er kommet i tanke om, der måske kan være sket noget nyt i skoven.

“Far, far – se, der er kommet en bi. Den er godt nok sød, men hvad siger den”? spørger hun, da hun ser den glade bi. Du læser beskeden op:

“I er flittige til at bruge energi med omtanke. Det giver energi til en flittig bi,”

“Nøøøøøøj – jeg glæder mig allerede til at se, hvad vi får i morgen,” lyder det begejstret fra Laura, inden hun løber ind i stuen igen.

Faktisk er det gået ganske fornuftigt med at spare på både vand og varme for hele familien det seneste par måneder. Ikke mindst fordi det er blevet både væsentligt lettere og mere bekvemt, at I løbende kan følge udviklingen på skærmen fra dag til dag.

Det kniber dog stadig lidt med, at luftfugtigheden i lejligheden generelt er for høj, da I ofte glemmer at lufte ud i de anbefalede 10 minutter. Det har dog hjulpet, at iLiving både minder jer om at åbne vinduerne – men også giver et signal, når I skal huske at lukke vinduerne igen.

“Se her, Laura. Vi er faktisk blandt de ti bedste til at spare på både strøm og varme. Jeg tror bestemt ikke, de er lige så dygtige til det hjemme hos Filippa. Men det kan du jo spørge hende om i morgen i børnehaven”, fortæller du og peger på skærmen.

“Far – skal vi ikke snart spise? Jeg er helt vildt sulten. Hvornår kommer mor egentligt hjem? Må vi spille PlayStation, indtil vi skal spise?” lyder bygen af spørgsmål fra ungerne. Men inden du fortsætter til madlavningen, når du lige at reservere en vasketid på skærmen til på lørdag, så der til mors store overraskelse også er styr på det, når hun kommer hjem lige om lidt.

Velkommen til en fremtid med iLiving…